Garlic

Garlic

Naturalny środek wzmacniający GARLIC to wyciąg z czosnku zawierający naturalną Allicynę, związek należący do grupy siarczanów zawierający tiosulfoniany. Allicyna posiada dobrze poznane właściwości antywirusowe i antybakteryjne, jest ponadto silnym przeciwutleniaczem. Jest także znana jako naturalny środek zapobiegający szkodnikom roślin.

Czosnek jest ponadto niezwykle bogatym źródłem substancji mineralnych takich jak: wapń, fosfor, żelazo i selen. Zawiera liczne związki organiczne a także witaminy: A, B1, B2, C. Zawiera także pewne ilości karotenoidów oraz niacyny i selenu organicznego.

Wyciąg roślinny GARLIC jest dopuszczony do obrotu: Sycylia nr 584, zatwierdzony w 2017 r. pod nr: 4531 L.U20171116002000001.

Skład
Naturalny wyciąg allicyn czosnkowych.

Zastosowanie 
Uprawy rolnicze, ogrodnicze, drzewa owocowe i ozdobne.

Dawkowanie
Oprysk 200-300g / 1000 litrów wody.

Środki ostrożności
Produkt nie jest toksyczny dla człowieka, roślin i owadów zapylających.
Dla części populacji może wykazywać działania drażniące.
Zabiegi należy wykonywać przy pH roztworu w zakresie: 5,5-6,5.
Produkt jest mieszalny z powszechne znanymi środkami ochrony roślin i z nawozami o pH między 6-8.
Produkt należy stosować w granicach umiarkowanych temperatur.
Należy unikać kontaktu preparatu z oczami i skórą.
Okres karencji : nie dotyczy.
Okres prewencji: 3 godziny.
Preparat nie jest nawozem i pestycydem.
Nie wyrzucać pojemnika do środowiska. Pojemnik może być poddawany recyklingowi.

Waga netto, opakowania: 1 000 g, 100 g.